maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Infranord effektiviserar underhållet med nya spårriktare

Infranord har investerat i två nya moderna spårriktare med upp till fyra gånger så hög kapacitet som befintliga maskiner.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Infranord gör en stor investering i två nya spårriktare. Foto: Infranord

– Vi arbetar ständigt för att effektivisera underhållet och byggande av järnvägen. De nya maskinerna har en hög kapacitet och flexibilitet vilket gör att arbetet i spår kan genomföras snabbare och leder till färre störningar på tågtrafiken. Med denna investering kommer Infranord att ha de bäst lämpade spårriktarna på den svenska och norska marknaden, säger Stefan Gustavsson, vd och koncernchef på Infranord.

Maskinerna används för drift och underhåll av befintliga järnvägsspår samt vid byggande av nya spår. Spårriktare justerar spåret till rätt höjd- och sidoläge samt packar makadam under sliprarna.

De nya linjeriktarna kan även köras på HVO 100, vilket minskar koldioxidutsläppen. De är även betydligt tystare än äldre maskiner- vilket inte bara förbättrar arbetsmiljön utan även är viktigt för omgivningen, inte minst när underhållsarbete sker nattetid i tätbefolkade områden.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer