maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Infrastrukturministern besöker ME-medlem

Den 15-16 augusti besöker infrastrukturminister Tomas Eneroth Kronoberg för att prata om transportsektorns gröna omställning, och bland annat får Lessebos Åkericentral besök av ministern. Men det är inte första gången fint besök kommer till Lessbos ÅC

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Lessbos ÅC har 15 egna grävmaskiner och står på flera olika ben i verksamheten. Foto: Lessbos ÅC

Tomas Eneroth är i Småland för att träffa företag, lokala företrädare och Trafikverket för samtal om regeringens infrastrukturinvesteringar i regionen. Däribland kommer regeringens satsning på Sydostlänken diskuteras med fokus på hur investeringen kan skapa fler jobb. Ministern besöker Lessebo Åkericentral för samtal om transportsektorns omställning och schysta villkor, och sedan drar det iväg till Älmhult.

Det är inte första gången ME-medlemmen Lessbo ÅC får besök av regeringen. 2017 besökte dåvarande statsministern Stefan Löfvén Lessebo och bolagets vd Vigo Edberg fick då en pratstund.

- Ja, det stämmer. Och det sa dom till mig nu också när de ringde och frågade om de fick komma, att jag ju var van att ta emot statsråd, så det borde går bra... Men det är inte bara det. Precis före pandemin hade jag besök här av hela kungafamiljen också. De stannade hela dagen, och jag hade drottningen till bordet på middag, säger Vigo Edberg.

Hur kom det sig, att kungen och drottningen gjorde ett besök?

- Jo, jag och några här driver Lessebo pappersbruk, och när vi fyllde 300 år så skickade vi en inbjudan till Kungen, och dom accepterade, förklarar Edberg.

Men får du mest lyssna, eller kan du framföra lite åsikter också?

- Jo, det gör jag alltid. Det gjorde jag till statsministern, och nu har vi lite anteckningar här med frågor som jag vill ta upp med infrastrukturministern. Det är en hel del som kan bli bättre och det vill jag ta upp med honom.

Infrastrukturministern gör sitt besök på Lessebo ÅC under tisdagen 16 augusti.

Lessebo ÅC är ett transportsäljande företag med sitt säte i Lessebo sedan 1942 med flera olika verksamhetsgrenar, bland annat anläggningsbyggande. Bolaget sysselsätter 70 personer och har 60 egna fordon (15 grävmaskiner). Omsättningen är cirka 194 miljoner kronor.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer