maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Infrea förvärvar familjeföretaget Scandinavian Roadconstruction

Scandinavian Roadconstruction AB förvärvas av industrikoncernen Infrea AB, som då förstärker sin position i Mellansverige. Avtalet ingicks 23 mars, och innebär att Infrea AB förvärvar samtliga aktier i Scandinavian Roadconstruction AB.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Charlotte Bergman, tf vd och koncernchef, Infrea. Foto: Infrea/Pressbild

Infrea är en växande industrigrupp inom väg och vattenbyggnad som omsätter cirka 1,3 miljarder och är noterat på Nasdaq Inom affärsområden, Mark och Anläggning samt Vatten & Avlopp, förvärvar och utvecklar Infrea onoterade bolag i Sverige med syfte att bibehålla lokalt starka varumärken.

Scandinavian Roadconstruction är det senaste förvärvet, och anses vara en komplett tjänsteleverantör inom mark- och anläggningssektorn vars omsättning de senaste 12 månaderna uppgår till cirka 90 miljoner kronor. Familjebolaget grundandes 2014 och är verksamt i Mellansverige, Stockholm och längs norrlandskusten. Strategin är att med en flexibel organisation kunna ta sig an uppdrag i stora delar av Mellansverige och nedre delarna av Norrland, där de större pågående projekten utförs i Stockholm och Sundsvall. Kundbasen består till största del av kommuner, där efterfrågan fortsatt är god.

– Vi är glada att få in Scandinavian Roadconstruction i Infrea. Bolaget har en kunskap, kultur och ett arbetssätt som passar bra in i Infrea, där den lokala entreprenörsandan värnas. Nuvarande ledning fortsätter driva bolaget även som en del av Infrea. Bolagets flexibla arbetssätt gör att de kan arbeta på en stor geografi och hitta projekt där deras specialistkompetens kommer till sin fulla rätt, samt möjliggör samarbete med andra Infrea-bolag över tid. Vi välkomnar Scandinavian Roadconstructions alla medarbetare till Infrea och ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans i en positiv riktning, säger Charlotte Bergman, tf vd och koncernchef, Infrea.

– Vi har under flera år byggt upp en stark kunskapsbas i bolaget med både en kompetent projektledning och skickliga yrkesarbetare. Det flexibla arbetssätt vi har, där vi kan ta oss an projekt på ett större geografiskt område, gör att vi inte är beroende av ett fåtal kunder utan har många potentiella projekt att räkna på. Med Infrea får vi en ägare som förstår vår bransch och vi ser fram emot att hitta samarbeten med övriga bolag i gruppen framöver, säger Göran Martinsson, vd och säljare av Scandinavian Roadconstruction.

Jan Wiklund, transaktionsrådgivare och partner på Svensk Företagsförmedling, var rådgivare åt Scandinavian Roadconstruction.

– Vi är nöjda över att ha haft Jan Wiklund med oss på denna förvärvsresa, säger Göran Martinsson.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer