maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Infreabloaget Jonab kammar hem entreprenad

Jonab får nytt uppdrag av Malmö stad. Ombyggnation av Regementsgatan ska ge en grönare stadsbild och ökad tillgänglighet. Jobbet är värt 94 miljoner.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Martin Reinholdsson, vd och koncernchef på Infrea. Foto: ME

På Regementsgatan i centrala Malmö fixas nya cykelbanor och nya planteringar. Jonab, en del av Infrea, har fått i uppdrag av Malmö stad att ansvara för ombyggnad Regementsgatan etapp del 2 inklusive VA-ledningar och belysning.

- Det här är ett bra och betydelsefullt projekt där Jonabs breda kompetens verkligen kommer till sin rätt. Projekt i stadsmiljö ställer dessutom extra höga krav på oss som entreprenörer eftersom vi arbetar mitt bland stadens invånare, vilket är både utmanande och utvecklande, säger Gustav Giertz, vd på Jonab.

- Som Infreas största dotterbolag visar Jonab återigen sin kapacitet att erbjuda attraktiva lösningar och anbud, denna gång i full stadsmiljö. Blir spännande att följa genomförandet. Infrea stöttar med detta fortsatt förnyelsen av infrastrukturen i Sveriges största städer, säger Martin Reinholdsson, vd och koncernchef på Infrea.

Text: Micael Appelgren

Om Regementsgatan

Malmö stad bygger om den 2,6 km långa Regementsgatan i etapper uppdelade på tre delsträckor (västra, mittersta, östra). Ombyggnationen kommer resultera i tryggare cykel- och gångvägar, nya planteringar, trivsammare stråk och en modernare kollektivtrafik med den nya busslinjen Malmöexpressen 4. Samtidigt förnyar VA SYD ledningar för dricksvatten och avlopp och ökar kapaciteten i vattenledningsnätet.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer