maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Investerare satsar mer i Infrastruktur

Bolaget Infrea AB, där Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB, är största ägare har beslutat att genomföra en så kallad företrädesemission för att "kunna tillvarata intressanta marknadsmöjligheter samt stärka balansräkningen".

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Bakgrunden är att Infrea, som bland annat äger Siljan Schakt, Upplands Markentreprenader, Jonab Anläggning, Mikaels Grävtjänst med flera, anses ha en bra framtid, men har precis genomgått ett tufft år där ägarna känner behov av att tillföra kapital. Foto: Infrea/Pressbild/Siljan Schakt

Bakgrunden är att Infrea, som bland annat äger Siljan Schakt, Upplands Markentreprenader, Jonab Anläggning, Mikaels Grävtjänst med flera, anses ha en bra framtid, men har precis genomgått ett tufft år där ägarna känner behov av att tillföra kapital.

- Vi är givetvis inte nöjda med hur vår investering i Infrea har utvecklats hittills, men bedömer att bolaget är på rätt väg under VD Martin Reinholdsson, som tillträde i höstas. Förra året var finansiellt utmanande för Infrea av flera skäl, externa såväl som interna, men den långa potentialen är betydande. Infrea har huvudsaklig exponering mot infrastruktur och exempelvis Trafikverket beräknas komma att investera mer än 1000 miljarder under de kommande tio åren. Förändringar av energisystemet, klimatanpassningar av samhället och det kommande NATO-medlemskapet är andra drivkrafter för nödvändiga investeringar i svensk infrastruktur. Nu tror vi att andra aktieägare och investerare kommer se samma potential, men skulle så inte vara fallet finns bland annat vår garanti där så att bolaget säkert och kostnadseffektivt kan erhålla finansiering för fortsatt tillväxt och stärkt lönsamhet, säger Tomas Bergström, VD Byggmästaren

Byggmästaren äger 20 procent av aktierna i Infrea. Per den 30 september 2023 var aktierna värda ca 70 miljoner kronor, motsvarande cirka 4 procent av totalt substansvärde.

Andra delägare större delägare är Lindeblad Technology AB och aktieägaren Actorius AB

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer