maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Investeringsföretag förvärvar VA Gruppen i Trelleborg

Koncernen VA Gruppen är etablerade och kända för verksamhet inom rad olika områden, men med fokus på VA-arbeten och tjänster i samband med detta. Bolaget förvärvas nu av Connecting Capital.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article VA Gruppen är förvärvat av investeringsbolag som har planer på expansion genom förvärv och geografisk tillväxt.. Foto: VA Gruppen

VA Gruppen omsätter runt 360 miljoner kronor med cirka 150 anställda. Det är det familjeägda investeringsföretaget Connecting Capital som nu har

förvärvat majoriteten av aktierna i VA Gruppen med dotterbolag. Bolaget har sitt säte i Trelleborg. VA Gruppens VD Per Jönsson och ledningsgruppen äger tillsammans fortsatt 25 procent.

- Det känns mycket bra, jag har tänkt på det en tid att som ensam ägare är man ganska... ensam. Det här blir en bättre säkerhet för alla 150 anställda och mig, säger Jönsson till tidningen Maskinentreprenören.

Tomas Ståhl, VD för Connecting Capital säger:

- Vi gläds mycket åt detta förvärv och ser säkerställande av friskt vatten och fungerande avlopp- och dagvattensystem som samhällskritiska funktioner och mycket viktiga ur ett hållbarhetsperspektiv.

- VA Gruppen är ett starkt VA bolag i södra Sverige som kan ta helhetsansvar för ett komplett VA-behov. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande geografiskt såväl som kompetensmässigt tillsammans med Connecting Capital. Genom Connecting Capital får vi industriellt kunnande såväl som finansiell styrka. Jag ser fram emot en gemensam resa, säger Per Jönsson.

Planerna nu är att stärka VA Gruppen ännu mer och fler smarta förvärv kommer att göras, bland annat för att bolaget ska kunna växa geografiskt i Sverige. VA Gruppen är medlemmar i Maskinentreprenörerna (ME).

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer