maskinentreprenoren logo
Branschpricken

”Jag tittar ibland fortfarande efter intressanta grävmaskiner”

Hampe Mobärg, Livsnjutare på skidor (fd vd ME)

Foto: Ryno Quantz

Lästid

0 min
Dela

Vart tog du vägen efter tiden på Maskin­entreprenörerna?

– Jag är mycket i Frankrike där vi har ett ställe, La Clusaz, det ligger nära Annecy. Det har blivit mycket skidåkning på alla håll och kanter, och nu har jag också köpt en modern tävlingscykel och det blir nog säkert 3-4 mil om dagen på den nu när det inte är skidsäsong. En hel del vandring i bergen också, såklart. Men vi har kvar bostaden i Sverige också.

Det låter som ett liv som är ganska bra för hälsan?

– Ja, det tror jag. Har säkert gått ner tio kilo på den här tiden, och skulle gissa att även blodtrycket är väldigt bra, ha, ha… För övrigt är jag ju väldigt mat- och vinintresserad, så jag behöver röra på mig för att kunna klara all mat som är fantastisk här. Men jag tittar även på intressanta grävmaskiner ibland när jag åker förbi.

Finns det några framtidsplaner som du kan berätta om?

– Jag är ju intresserad av det här området, och historia, mat och kultur. Och jag har planer på att skriva en guidebok om allt det som finns här. Jag och familjen har ju varit här till och från sedan 70-talet. Många svenskar som kommer hit vet inte var dom är egentligen och det är synd för det här är en mycket intressant plats – det är ju Savojen, som en gång var ett centralt maktområde och här finns massor av historia.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer