maskinentreprenoren logo

Branschpricken

”Jag tror hela branschen ser helt annorlunda ut om tio år”

Per Lundblad, vd Jan Lundblad AB

writer image

Lästid:  0 min

article

Vilka utmaningar ser du som de största för ert företag just nu?

– Teknikutvecklingen går väldigt fort och det är svårt för oss att avgöra vilka saker vi ska investera i med tanke på kommande klimatkrav till exempel. Det är såklart en utmaning för hela branschen. Det kommer krypande på oss nu att diesel inte har någon framtid, men ännu är det för tidigt att investera i el till exempel. Jag tror hela branschen ser annorlunda ut om tio år med den här utvecklingen.

Hur ser marknaden ut för företaget i dags­läget – finns det tillräckligt med jobb?

– Det börjar märkas lite på marknaden; det kommer in fler utifrån och räknar på jobb i vår region och det pressar priserna. Men vi har ganska många olika ben att stå på så det går fortsatt bra, och vi har att göra. Men det är oroliga tider, och vi vet inte hur länge den här konjunkturen håller i sig. Det är ovant för många, branschen har haft nästan 20 bra år nu.

Ni håller just nu på att utveckla företaget med en ny gren också?

– Ja, vi investerar ganska stort nu i att ta hand om schaktmassor och bygger upp en återvinningsanläggning för detta. Det tror vi blir en stor sak i framtiden som kommer att efterfrågas och man måste ju både bromsa och gasa, man kan inte bara sitta still. Företaget behöver utvecklas och man måste våga satsa.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer