maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Premiärminister Boris Johnson tankar upp JCB med vätgas

JCB har investerat 100 miljoner brittiska pund i ett projekt för att ta fram motor som ska rulla (och lyfta) med vätgas. Den nyheten släpptes i måndags och uppmärksammandes stort i Storbritannien, till och med premiärminister Boris Johnson dök upp för att vara med på lanseringen.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Lord Bamford hejar på när premiärminister Boris Johnson tankar vätgas i den nya prototypmaskinen. Foto: JCB

Det är en stor satsning för att kunna leverera den fösta maskinen i slutet av nästa år. JCB har satt 100 ingenjörer i arbetet och siktar på att anlita 50 till under kommande period.

En prototyp finns framme redan, den är JCB:s teleskopare Loadall, men även en grävlastare ska vara igång som surra någonstans.

- Stora brittiska tillverkare som JCB tar fram innovativa lösningar för att få bort växthusgaserna och driver på den brittiska gröna industriella revolutionen. Det var fantastiskt att se JCB supereffektiva vätgasmotor som kan omvandla brittisk tillverkningsindustri, och stödja oss att snabbt nå våra klimatmål, sa Boris Johnson.

JCB:s styrelseordförande Lord Bamford sa såhär: Våra maskiner kommer att behöva drivas av något annat än fossila bränslen, så vi måste hitta andra vägar och gör nu något åt detta, och lade till att JCB inte tror på elektricitet när det gäller större anläggningsmaskiner.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer