maskinentreprenoren logo

Krönika

Jobb och semester i kombination

Lästid:  0 min

article

Hörrni, det här med semester och eget företagande, hur många lyckas med den ekvationen på ett bra sätt? Jag läste nyligen en undersökning som visade att mer än en fjärdedel av de tillfrågade inte tar ut någon semester alls och att ytterligare en av fem kombinerar semester med jobb. 

Jag får villigt erkänna att jag tillhör den senare kategorin, den här krönikan skrivs till exempel från balkongen vid en semesterlägenhet på den italienska sydkusten Amalfi, där en vecka tillbringas med familjen, passkrångel och kökaos på Arlanda till trots. För mig är det den perfekta kombinationen av två världar, där jag får tillbringa tid i solstolen eller ströva runt i de lummiga små gränderna samtidigt som jag kan få ett par timmar framför datorn på kvällen för att jobba. Alla håller förmodligen inte med mig om att det är så man ska göra, men för mig är det perfekt; och tack vare att jag har ett så flexibelt jobb att jag med lite planering kan jobba varsomhelst i världen. 

Jag hade förmodligen resonerat helt annorlunda om jag hade kört grävmaskin eller varit anläggare – helt klart svårare att göra på distans. Så för er som inte kan ta med er jobbet och njuta av det bästa från två världar så hoppas jag att ni har möjlighet (eller har haft) till semester och återhämtning för att orka med resten av året – för det finns ju helt klart jobb att göra i vår bransch under lång tid framåt. Det visar Maskinentreprenörernas MEKO-undersökning som presenteras varje halvår och det märktes även på Svenska Maskinmässan på Solvalla i juni i år där det var full fart. Och hade det inte varit för att en del leverantörer fortfarande brottas med långa leveranstider hade det kunnat gå i ännu högre tempo. Nu gäller det bara för branschen att kunna hantera prisökningar, materialbrist och svårigheter att rekrytera personal. Eller bara?

Jag hoppas för resten att ni hade möjlighet att besöka Svenska Maskinmässan i början av juni som nu efter fyra års väntan äntligen kunde bli av. Även om inte vädrets makter var med hela tiden blev det ändå den folkfest som åtminstone jag hade hoppats på. Riktigt spännande maskinnyhet tycker jag personligen var Doosans full-elektriska hjulgrävare som visades för den svenska marknaden för första gången. 

Text:

Plus & Minus

Augusti – bästa månaden på hela året.

Många företagare har inte möjlighet till semester.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer