maskinentreprenoren logo

Branschnytt

JVAB växer inom Eleda med nytt förvärv

Infrastrukturkoncernen Eleda har förvärvar Mark & Bygg Resursen AB (MBR). Företaget är baserat i Stockholm och specialister på fjärrvärme.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Fredric Kastevik, koncernchef för JVAB-gruppen. Foto: Ryno Quantz

MBR med 15 anställda hamnar under Järfälla VA- & Byggentreprenad AB (JVAB) inom Eleda. Nyckelpersoner i MBR kommer att fortsätta i sina operativa roller och bli delägare i Eleda, vilket brukar vara fallet när Eleda förvärvar bolag inom sektorn.

­I samband med förvärvet av MBR förstärker Eleda och JVAB sin position på marknaden och etablerar affärsområde Fjärrvärme i Stockholm. MBR har de relationer och kompetenser som krävs för att hjälpa Eleda att fortsätta ta marknadsandelar i Stockholm. Med sin nisch inom fjärrvärmeledningar utgör de ett bra komplement till JVAB, vilket öppnar upp för nya spännande samarbeten och synergieffekter, säger Fredric Kastevik, koncernchef för JVAB-gruppen.

– Som egenföretagare och entreprenör sedan många år känns det extra kul att få hamna i gott sällskap hos Eleda. För mig var det särskilt viktigt att komma till en omgivning där bolaget vårdas väl och där vi kan fortsätta att utvecklas. Vi har en fin historik bakom oss och det ska bli spännande att se hur vi framöver kan fortsätta förädla och expandera vår verksamhet tillsammans med JVAB och Eleda, säger Mikael Björnfot, VD och grundare av MBR.

Text: Micael Appelgren

Eleda

Eleda har fokus på små till medelstora projekt inom anläggnings- och entreprenadbranschen samt inom eldistribution och förnybar energi och andra infrastrukturtjänster för offentliga och privata kunder. Koncernen verkar via regionala bolag över hela Sverige – för närvarande Akeab, Mark & Energibyggarna, Salboheds, JVAB, Craftor, Gatu och Väg Väst och One Nordic. I Norge äger man bolagen Gjermundshaug Anlegg och Anlegg Øst Entreprenør. Eleda, som har sitt huvudkontor i Stockholm, har omkring 3000 medarbetare och en omsättning om drygt 15 miljarder kronor.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer