maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Kammarkollegiet tar tillbaka överklagan

Under gårdagen cirkulerade uppgifter i media om att Kammarkollegiet överklagat Kaunis Irons gruvtillstånd. Enligt myndighetens chefsjurist har nu överklagandet återkallats. Kammarkollegiet var dock inte de enda som överklagat domen, även fyra privatpersoner och två organisationer har skickat in överklaganden.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Kammarkollegiet skickade in ett ramöverklagande till Mark- och miljödomstolens beslut gällande Kaunis Irons tillstånd. Nu har myndigheten återkallat sin överklagan. Foto: Kaunis Iron

För en månad sedan bestämde Mark-och miljödomstolen att Kaunis Iron får fortsätta med gruvdriften i samma skala som idag, men satte däremot begränsningar för att utöka produktionen. Nu har flera överklaganden av domen kommit in, bland annat från Gabna sameby, Älvräddarnas samorganisation och fyra privatpersoner. Även Kammarkollegiet hade skickat in en överklagan, men den har nu återkallats.

– Kammarkollegiet skickade in ett ramöverklagande, eftersom vi inte hade möjlighet att gå igenom domen och göra de överväganden som behövde göras innan överklagandefristen gick ut. Vi har nu beslutat att återkalla överklagandet, meddelar Elisabeth Hammar, chefsjurist i en skriftlig kommentar till Maskinentreprenören.

En av Kammarkollegiets uppgifter är att föra allmänhetens talan i miljöprocesser.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer