maskinentreprenoren logo
Ledare

Kan bli tillverkarna som löser rekryteringen

Enligt Maskinentreprenörernas konjunkturbarometer MEKO har...

Text: Micael Appelgren

2019-04-12

Lästid

0 min
Dela

Enligt Maskinentreprenörernas konjunkturbarometer MEKO har runt 90 procent av företagen stora problem med att hitta lämpliga maskinförare. Detta anses vara branschens ödesfråga och ME har startat skolor för att få fart på utbildningarna.Men jag ska lunga er lite.

Ni är inte ensamma. Problemen med att hitta maskinförare är stora i hela Västeuropa (Japan och USA). Faktum är att detta ligger högst upp på agendan även hos tillverkarna. För tillverkare av anläggningsmaskiner fattar att det inte kommer att gå att sälja några maskinerom det inte finns förare. Och det måste man. Utan anläggningsmaskiner är nämligen samhället farligt illa ute.

Då brakar infrastrukturen ihop och tar alla med sig i fallet. Maskin entreprenörer verkar inte i vilken bransch som helst – samhället är beroende av våra tjänster.Ni som var på Bauma i början av april såg det. Världens stora börsnoterade globala maskintillverkare tävlar med varandra för att göra maskinerna enklare och mer automatiserade.

Renare och snyggare. På detta sätt hoppas man att fler människor (fler kvinnor) snabbare ska kunna bli produktiva medarbetare i vår bransch. Kanske blir det tillverkarna som löser frågan.

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy