maskinentreprenoren logo

Ledare

Kan bli tillverkarna som löser rekryteringen

Enligt Maskinentreprenörernas konjunkturbarometer MEKO har...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Enligt Maskinentreprenörernas konjunkturbarometer MEKO har runt 90 procent av företagen stora problem med att hitta lämpliga maskinförare. Detta anses vara branschens ödesfråga och ME har startat skolor för att få fart på utbildningarna.Men jag ska lunga er lite.

Ni är inte ensamma. Problemen med att hitta maskinförare är stora i hela Västeuropa (Japan och USA). Faktum är att detta ligger högst upp på agendan även hos tillverkarna. För tillverkare av anläggningsmaskiner fattar att det inte kommer att gå att sälja några maskinerom det inte finns förare. Och det måste man. Utan anläggningsmaskiner är nämligen samhället farligt illa ute.

Då brakar infrastrukturen ihop och tar alla med sig i fallet. Maskin entreprenörer verkar inte i vilken bransch som helst – samhället är beroende av våra tjänster.Ni som var på Bauma i början av april såg det. Världens stora börsnoterade globala maskintillverkare tävlar med varandra för att göra maskinerna enklare och mer automatiserade.

Renare och snyggare. På detta sätt hoppas man att fler människor (fler kvinnor) snabbare ska kunna bli produktiva medarbetare i vår bransch. Kanske blir det tillverkarna som löser frågan.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer