maskinentreprenoren logo

Ledare

Kan bli underhållning 2024

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Nu ska inte byggas så mycket ny infrastruktur. Trafikverket har fått kostnadsfrossa och säger att ”många” planerade projekt måste omprövas och kostnader kontrolleras… Prioritera hårdare, heter det visst. Vi vet alla vad det betyder: Projekt hamnar i malpåse eller avbryts. 

Men det finns en uppsida.

Bostadsbyggandet har rasat som ett korthus i styv kuling och antalet varsel i byggbranschen når nivåer som håller både fack och arbetsgivare sömnlösa. Kommunerna har inte råd med helt nödvändiga uppdateringar av VA-systemen. Verkar som om det bara är fängelser som ska byggas.

Låter ju inte särskilt underhållande. Men.

För kommer Trafikverket igång med att lägga ut underhållsjobben (som man nu vill prioritera) så bör det ge mycket jobb, och helt säkert jobb för fler maskiner och på fler ställen i landet.
Behovet är omättligt – nästan.

Sjunkande inflation på det och lägre ränta i sommar, och vi kanske kan få fjutt på bostadsbrasan igen. Vi har två maskinmässor att se fram emot i år. Tidningen kommer ösa ut nyheter och reportage till er. Kan nog bli underhållning 2024. Det tror jag.

Text: Micael Appelgren

Plus & Minus

Inflationen går åt rätt håll.

Räntan fortsatt hög.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer