maskinentreprenoren logo

Kanonaden ska bygga ut pappersbruk

Kanonaden Entreprenad ska utföra anläggningarbeten för Metsä Tissues storskaliga utbyggnad av pappersbruket i Mariestad på cirka 100 000 kvadratmeter.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Kanonaden har tagit hem ett stort arbete på Metsä Tissues storskaliga utbyggnad av pappersbruket i Mariestad. Foto: Kanonaden

Arbetena omfattar mark- och schaktarbeten, losstagning av berg, som krossas och återanvänds i projektet, samt iordningställande av asfalt- och grönytor.

- Vi ser fram emot att samarbeta med Skeppsviken i detta projekt, som är viktigt för hela regionen och dess fortsatta tillväxt, och är stolta över att få bidra till Metsä Tissues satsning, säger Ola Forsell, vd för Kanonaden Entreprenad.

Byggarbetena kommer att starta under våren 2023 och det förnyade bruket planeras vara i drift under andra halvåret 2025.

Anläggningsarbetena genomförs som en utförandeentreprenad för Skeppsviken Bygg, som fått uppdraget att bygga ut bruket i Mariestad.

Metsä Tissues anläggning ska expandera för att kunna producera dubbelt så mycket mjukpapper som idag och samtidigt moderniseras för att uppnå höga miljö- och driftsprestanda. Investeringen skapar ca 100 nya arbetstillfällen vid pappersbruket i Mariestad.

 

 

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer