maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Kanonaden fick finjobb

Kanonaden Entreprenad Mälardalen, ett dotterbolag till AF Gruppen, har fått uppdraget att bygga, montera och installera en ny seriekompenseringsstation i Isovaara för Svenska kraftnät. Uppdraget utförs i ett konsortium med Hitachi Energy.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Peter Ek (Kanonaden Entreprenad Mälardalen), Anna Svensson (Hitachi Energy), Lotta Medelius-Bredhe (Svenska kraftnät), Tobias Hansson (Hitachi Energy) och Per Eckemark (Svenska kraftnät). Foto: Jonas Bilberg

Den nya seriekompenseringsstationen i Isovaara kommer att möjliggöra förbättrad överföringsförmåga för elströmmen från den nya kraftledningen, Aurora Line, mellan Sverige och Finland.

Seriekompensering är en kraftfull, men relativt okänd, teknik i elnätsvärlden med fördelar som ökad elleverans, minskad risk för avbrott och mindre miljöpåverkan.

Kontraktet är en totalentreprenad och Kanonadens del av arbetet omfattar byggnations, monterings- och installationsarbeten.

– Detta projekt markerar ytterligare ett framsteg för oss på Kanonaden Entreprenad och går helt i linje med vår strategi att satsa på energi- och kraftsidan. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Hitachi Energy och Svenska Kraftnät igen och att ännu en gång arbeta för att framgångsrikt slutföra detta viktiga uppdrag, säger Peter Ek, VD Kanonaden Entreprenad Mälardalen.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer