maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Kanonadens vindkraftssatsning tar avstamp i Dalaprojekt

Kanonaden Entreprenad har fått uppdraget att utföra anläggningsarbeten för tre vindparker i Dalarna. Projektet blir ett viktigt avstamp för bolagets satsning på vindkraft i Mellansverige.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Kanonaden Entreprenad satsar på vindkraft i mellansverige. Nytt projekt drar igång i april i Dalarna. Foto: Kanonaden Entreprenad

Projektet består av 16 vindkraftverk fördelade på tre parker i Avesta och Hedemora kommuner i Dalarna. Kanonaden ansvarar i en totalentreprenad för byggnation av vägar och fundament samt dragning av parkernas interna elnät. Uppdragsgivare är Eolus och kontraktet är värt omkring 160 miljoner.

Kanonaden har under senare år byggt upp en omfattande erfarenhet av anläggningsarbeten för vindkraft och har tidigare utfört flera uppdrag för Eolus.

– Det nya projektet i Dalarna blir ett viktigt avstamp för vår satsning på vindkraft i Mellansverige. Vi har ett gott samarbete med Eolus och är glada över att få bidra till arbetet med att stärka försörjningen av förnybar el, säger Peter Ek, vd i Kanonaden Entreprenad Mälardalen.

Kanonaden påbörjar anläggningsarbetena i april 2022. Driftsättningen av vindparken är planerad till fjärde kvartalet 2023.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer