maskinentreprenoren logo

Teknik

Skanska och Volvo CE testade elgrävare i Los Angeles

Skanska och Volvo har avslutat ett tre månader långt test av att sätta in en EC230 Electric i bygget av ny tunnelbana i Los Angeles USA. Maskinen hyrdes in.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Maskinen gick in på ett uppdrag på bygget av Purple D-line vid stationen La Brea. Foto: Skanska/Pressbild

Testet av Volvos elektriska grävare är en av de första försök som har gjorts i USA. Maskinen gick in på ett uppdrag på bygget av Purple D-line vid stationen La Brea. Testet var ett samarbete som på Slakthusområdet i Stockholm, och resultatet blev det väntade även i Los Angeles. Rent tekniskt fungerar det och utsläppen minskade samtidigt som ljudnivån var lägre.

Maskinen fick lasta dumprar och schaktbilar under testperioden. Det som sticker ut i det amerikanska testet är att maskinförarna utryckte att maskinen var enkel att hantera och höll hög produktivitet. Detta har ännu inte kommit fram tydligt i de svenska testerna.

Att det var Skanska i USA som gjorde testet hänger bland annat ihop med att bolaget i USA har samma miljömål som i resten av Skanska. Utsläppen i bolaget ska ner med 70 procent fram till 2030. Det är alltså hög tid att börja undersöka hur detta ska gå till.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer