maskinentreprenoren logo

Ledare

Kapitalet kan visa ungdomarna vägen

placeholder
Micael Appelgren, Chefredaktör

Lästid:  0 min

article

Det är som bekant inte lätt att hitta anläggare och maskinförare med rätt kompetens. Bransch- och arbetsgivarföreningarna Byggföretagen och Maskin­entreprenörerna har vänt och vridit på det här bekymret i minst 20 år nu. Många olika projekt för att locka ungdomar har startats och drivits. Rekryteringspecialister har anställts, och politiker har uppvaktats. Det rör inte på sig… Förra året sjönk till och med antalet gymnasieelever som ville satsa på bygg- och anläggningsprogrammet.

Ibland kommer ordet image upp i debatten. Att branschen inte anses häftig och har rätt status…

Men för vem? tänker jag. De som jobbar i branschen har nog en annan syn. Och investerare med rejält med resurser har helt klart en helt annan bild av läget. All form av entreprenad med anläggningsmaskiner som verktyg är intressant. Branschen bedöms som stekhet av kapitalet, med en säker framtid. Finansanalytiker nagelfar företag och förvärv på förvärv genomförs.

Kanske kan kapitalet visa vägen? Det här är enligt finans­iärerna en hyperintressant bransch med goda framtidsutsikter och helt nödvändigt för samhället alla delar. Vem vill inte vara en del av detta?

Text:

Plus & Minus

Vet ni att 10 300 läser denna tidning. Det är stort på riktigt.

Högsta dieselpriset i världen är inget att vara stolt över.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer