maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Kaunisgruvans tillstånd hängde löst igen

Flera överklaganden har kommit in gällande Kaunis Irons gruvtillstånd som enligt Mark- och miljösdomstolen så sent som för en månad sedan gav företaget rätt att fortsätta gruvbrytning i ungefär samma volym som idag. Fyra av dessa kommer från privatpersoner, men även Gabna sameby, Älvräddarnas samorganisation samt Kammarkollegiet som också har valt att överklaga beslutet. Kammarkollegiet ändrade sig senare.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Kanuis Irons tillstånd hänger återigen på en skör tråd. Mark- och miljödomstolens dom från januari har överklagats av bland annat Kammarkollegiet. Foto: Kanuis Iron

Domen ger Kaunis Iron rätt att fortsätta med gruvbrytning i ungefär samma årsvolym som idag. Däremot begränsar den möjligheten till utökad produktion från 20 miljoner ton till sju miljoner ton årligen. Naturvårdsverket ville att gruvbolagets tillstånd skulle återkallas helt, men domstolen gjorde en annan bedömning och Naturvårdsverket har valt att inte överklaga domen.

Det har däremot Kammarkollegiet gjort, enligt uppgifter till NSD som cirkulerat i media under onsdagen. Vad myndighetens överklagan grundar sig i framgår inte av uppgifterna i media, Kammarkollegiet har bett om att få till den 28 februari på sig att inkomma med fler handlingar.

 

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer