maskinentreprenoren logo

Branschnytt

KH Maskin växer ytterligare inom uthyrning

KH Koneet Group har genom KH Maskin har förvärvat samtliga aktier i Törnells Maskinuthyrning. Affären stärker KH:s position på den svenska marknaden.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article KH-koncernen har förvärvat Törnells Maskinuthyrning i Göteborg. Foto: KH Maskin

Törnells maskinuthyrning är ett svenskt företag grundat 1990 som specialiserat sig på uthyrning av entreprenadmaskiner. Företaget har haft en god lönsamhetsutveckling och omsatte 2021 omkring 47 miljoner. Företaget är baserat.i Göteborg och sysselsätter 18 personer.

Törnells har tidigare ägt S-Rental som KH-koncernen förvärvade 2020,

– Förvärvet av Törnells maskinuthyrning är ett led i våra långsiktiga planer i Sverige för att ytterligare öka våra marknadsandelar, stärka upp vår rentalverksamhet och möjligheter för nya och befintliga kunder att vara en del av KH-Maskin AB:s verksamhet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

KH Koneet Group ser maskinuthyrning som en växande trend och ett ökat behov av helhetslösningar på den svenska marknaden.

KH-Maskin AB är generalagent för Kramer, Wacker Neuson och Kobelco i Sverige och ägs av KH-Koneet oy i Finland. KH Maskin finns på fyra platser, Göteborg, Jönköping, Järfälla och Jordbro, där även huvudkontoret är placerat.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer