maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Kinshofer går med i standardalliansen

Tyska Kinshofer Group har gått med i Open S Alliance, ett branschgemensamt initiativ för en öppen standard för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner startat av Steelwrist och Rototilt.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Tyska Kinshofer är den senaste medlemmen att gå med i Open S- alliansen för öppna standarder. Foto: Kinshofer

Open S lanserades 2020 av Steelwrist och Rototilt. Under åren har alliansen byggts på med både fler redskapstillverkare, maskintillverkare och återförsäljare.

 – Kinshofer är glada att gå med i denna allians. Våra kunder kommer att välkomna att Kinshofer öppnar våra produkter för Open-S-standarden eftersom det tar bort gränser och begränsningar för att använda ett brett utbud av redskap från olika tillverkare på samma maskin. Kinshofter kommer att ta en aktiv roll i att stötta Open-S Alliance i arbetet med att utöka utbudet av hydrauliska snabbfästen globalt, säger Thomas Friedrich, vd på Kinshofer Group.

Kinshofter är en ledande tillverkare av redskap för grävmaskiner och kranar, rotatorer, tiltrotatorer och vridcylindrar, med huvudkontor i Holzkirchen, Tyskland.

Målet med Open-S-standarden är att ge maskinförare och entreprenörer friheten att kombinera maskinfästen, tiltrotatorer och redskap från tillverkare som ingår i standarden, samt att främja fortsatt teknikutveckling.

– Alla medlemmar i Open-S delar uppfattningen att maskinförare och entreprenörer ska ha friheten att välja vilken lösning de ska köpa. Open-S Alliance välkomnar alla tillverkare i industrin som tror på en gemensam standard och jag är glad att välkomna Kinshofter som en ny medlem, säger Anders Jonsson, styrelseordförande i Open-S Alliance AB.

Det pågår för närvarande diskussioner med flera företag som ansökt om medlemskap.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer