maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Klaravik blir del av internationell auktionskoncern

Klaravik har som mål att tillsammans med TBAuctions bli en av de ledande aktörerna inom onlineauktioner i Europa. TBAuctions, holdingbolag för flera onlineauktionsplattformar inklusive Troostwijk Auctions, BVA Auctions, PS Auction och Auksjonen som nu går samman med svenska Klaravik.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Christian Lenander och Christian Knutsson är vd respektive vice vd på Klaravik, som nu går ihop med den internationella koncernen TB Auctions. Foto: Klaravik

För tio år sedan utvecklade Klaravik en affärsmodell där företaget genom lokala auktionsmäklare förmedlar försäljningar av maskiner och fordon. Klaravik har, med modellen och kundfokus som hjälpmedel, tagit stora marknadsandelar av begagnatmarknaden i både Sverige och Danmark. I takt med detta har företaget även undersökt möjligheterna att, med en tillväxtpartner, utöka närvaron på andra europeiska marknader i länder som Norge, Finland, Tyskland, Österrike, Schweiz och Benelux. Tillsammans med TBAuctions finns nu förutsättningarna.

– Vi är oerhört glada över denna satsning eftersom expansion i Europa är det naturliga nästa steget för Klaravik. TBAuctions delar vår ambition om att bli ledande inom onlineauktioner i våra segment och med starka investerare i ryggen är vi verkligen en "perfekt match’”, säger Christian Lenander, vd och en av Klaraviks två grundare.

– Vi är övertygade om att den europeiska marknaden för onlineauktioner är inne i en stegrande utveckling som den bästa försäljningskanalen för begagnat. Där är TBAuctions den naturliga partnern för att förverkliga våra ambitioner, fortsätter han.

TBAuctions och Klaravik fann varandra i sin ambition att ytterligare växa auktionsmarknaden i Europa och att rulla ut Klaraviks modell och varumärke på flera marknader. I år kommer TBAuctions, som nyligen slutförde förvärvet av PS Auction och Auksjonen, båda stora aktörer i Sverige respektive Norge, tillsammans med Klaravik nå en auktionsomsättning på nästan 1 miljard euro.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer