maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Klart med entreprenör för järnvägsjobb

Peab har fått uppdraget att bygga nya uppställningsspår för lokal- och regionaltåg i Lärje, norr om Göteborg. Beställare är Trafikverket.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Totalt omfattar nybyggnationen 5000 meter järnvägsspår, 18 växlar, kontaktledningar, signalsystem och markarbeten. Uppdraget är en totalentreprenad med start i februari 2024 och beräknas vara färdigställt sommaren 2027. Foto: Peab/Pressbild

Projektet är en del av Trafikverkets satsning att öka kapaciteten och tillgängligheten för tågtrafiken i Göteborgsområdet. När Västlänken öppnas kommer trafiken att förändras och fler tåg kommer att behöva ställas upp när de inte är i trafik. Lärje har identifierats som en lämplig plats för detta, framför allt på grund av närheten till det centrala järnvägsnätet, inklusive Västlänken. Nu har Peab fått uppdraget att bygga spåren.

– Vi är glada och stolta över att få vara med och bidra till utvecklingen av järnvägen i Göteborgsområdet. Det här är ett spännande och utmanande projekt som kräver god samverkan mellan alla inblandade parter, säger Berth Larsson, regionchef på Peab.

Totalt omfattar nybyggnationen 5000 meter järnvägsspår, 18 växlar, kontaktledningar, signalsystem och markarbeten. Uppdraget är en totalentreprenad med start i februari 2024 och beräknas vara färdigställt sommaren 2027.

- Vi ser fram emot ett samarbete med Peab Sverige AB som är det företag som vann upphandlingen och vi hälsar dem välkomna till projektet, säger Terese Löfgren, projektledare för Lärje uppställningsspår.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer