maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Knixigt VA-jobb till Peab

Peab har fått uppdraget att bygga om och till Lucerna reningsverk i Västervik. Beställare är Västervik Miljö och Energi AB och kontraktssumman uppgår till 248 miljoner svenska kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Peabs uppdrag är en delad entreprenad och startar i maj 2024. Färdigställande beräknas till mars 2028. Foto: Sweco

Lucerna reningsverk i Västervik, som renar avloppsvatten åt Västerviks stad, ska genomgå en omfattande om- och tillbyggnad. Anläggningen byggdes 1972 och behöver uppgraderas för att möta skärpta lagar och miljökrav samt skapa förutsättningar för att hantera en ökad mängd avloppsvatten. Kapacitetsutbyggnaden kommer att resultera i en modern anläggning som genom den senaste reningstekniken även kommer att bidra till att förbättra situationen i Östersjön.

Reningsverket ska förses med ny intagsbyggnad och filterbyggnad. Bassänger ska få flexibla zoner med smart digital styrning och moderna faciliteter ska bidra till en hållbar arbetsmiljö.

– Som samhällsbyggare är vi givetvis mycket glada och stolta över att få vara med och bidra till en säker och trygg vattenmiljö i Västervik. Vi ser fram emot att genomföra detta projekt, som främjar hållbarhet och ansvarstagande gentemot vattenmiljön i Östersjön, tillsammans med Västervik Miljö och Energi AB, säger Anders Bergeling, regionchef Peab.

Peabs uppdrag är en delad entreprenad och startar i maj 2024. Färdigställande beräknas till mars 2028.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer