maskinentreprenoren logo

Teknik

Komatsu lanserar elektrisk 13-tons bandare från fabrik

Komatsu lanserar nu PC138E-11, en batterielektrisk bandgrävare som ska in i bolagets produktion. Kunderna förväntas vara uthyrningsföretagen.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article PC138E-11, en batterielektrisk bandgrävare som ska in i Komatsus produktion. Foto: Komatsu/Pressbild

Den nya maskinen finns tillgänglig i Japan i januari 2024 och ska visas på Intermat i Paris i april för att ta sig in på den europeiska marknaden, som anses vara den marknaden som just nu går snabbast fram när det gäller batterielektriska anläggningsmaskiner.

Tanken är nu att maskinerna främst ska gå ut på uthyrningsmarknaden, genom detta tänker sig Komatsu att marknaden och kundstocken kan växa snabbare då fler entreprenörer på detta sätt får möjlighet att testa maskinen i skarpt läge. I konceptet tänker sig Komatsu sedan att samla in kundernas bedömingar från hyrtiden som sedan ska användas till förbättringar och anpassningar av maskinen. Det är alltså inte en prototyp eller ombygge det här handlar om, utan en maskin redo att gå ut på marknaden från fabrik.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer