maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Komplicerat markjobb till NCC

NCC har fått i uppdrag av Roslagsvatten att bygga ett nytt reningsverk i Österåker som ska säkra avloppsreningen för Österåkers kommun och Vaxholms stad. Arbetet utförs i en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 1,2 miljarder.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Arbetet utförs i en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 1,2 miljarder. Foto: Skoog Arkitekter

NCC ska på uppdrag av Roslagsvatten bygga ett nytt avloppsreningsverk intill det befintliga i Margretelund, Åkersberga. Förberedande arbete har pågått en längre tid och nu går projektet in i nästa fas. Det handlar om ett avancerat arbete med speciella markförhållanden, med djupa grundläggningsnivåer i en kustnära miljö.

– Roslagsvatten har sedan 2018 undersökt olika alternativ för att säkra den framtida avloppsreningen för Österåkers kommun och Vaxholms stad. Det nya reningsverket, som kommer att klara avloppsreningen för lång tid framöver, stämmer in på alla de krav vi har när det gäller miljöhänsyn, ekonomi och teknik. Vi ser fram emot att samarbeta med NCC, som har stor erfarenhet av att arbeta med komplexa projekt inom inte minst VA, säger Christian Wiklund, vd Roslagsvatten.

Det nya reningsverket ska stå klart och tas i bruk 2028 och året efter ska tillhörande personalbyggnad vara färdig.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer