maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Komplicerat projekt under Liseberg

Bohus Bergsprängning har fått ett större uppdrag på Västlänken i Göteborg. Det rör sig om etappen Korsvägen till Almedal vid Liseberg där arbetet kommer pågå i princip dygnet runt tills nöjesparken öppnar för säsongen i vår.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Bohus Bergsprängning ska jobba under Lisebergs nöjespark i den nya etappen av Västlänken mellan Korsvägen och Almedal. Foto: Stefan Karlberg

– Etappen kommer att bli ett av våra mest komplicerade projekt hittills och betyda ett väldigt intensivt arbete under kommande månader, vilket bland annat innebär att säkerheten är av yttersta vikt och har högsta prioritet, säger Robert Andreasson, VD på Bohus Bergsprängning.

Projektet beskrivs som mycket komplext där arbetet dels innebär arbete under Liseberg, dels i komplicerade markförhållanden med både lera och berg. Bohus Bergsprängning har stor erfarenhet av att schakta i berg både ovan och under mark i komplexa miljöer och erhöll projektet genom sin breda kompetens och goda referenser.

Summan för projektet är runt 50 miljoner.

 

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer