maskinentreprenoren logo

Branschpricken

”Konstigt läge i konjunkturen – jag har mer jobb nu än förra året”

Johan Svensson, vd (ägare) Tundo Schakt

writer image

Lästid:  0 min

article

Du har blivit ganska stor på relativt få år – hur hamnade du i branschen?

– Jag skulle bli bilmekaniker, men det var inget för mig. Grannen hade en grävmaskin, så jag tänkte jag kunde prova det. Jag gick då en ”TYA-kurs” och skaffade F-skatt direkt då. Var anställd ett tag också, men sedan startade jag mitt AB år 2012. 2018 anställde jag min första förare.

Hur påverkar konjunkturen i byggsektorn dig just nu?

– Än så länge är det full fart faktiskt. Mycket i gång och jobb som ska igång. När det gäller privata sektorn och villabyggen och liknande så har det slagit av. Det är lite svårt läge – många säger att det är sämre, men själv har jag mycket – mer än jag brukar faktiskt. Sedan har ju räntorna stuckit iväg, så det är dyrt att köpa maskin nu. Leveranstiderna är långa också, från sex månader, upp till ett år. Men jag köpte en ny maskin igår och ska få hem en till senare i sommar.

Hur går det för dig och ditt företag att hitta personal just nu?

– Jag har anställt en nyligen, så nu är vi 18 i företaget. Sedan hyr jag in 10 till 15 till för de jobb jag har nu. Det viktiga är att se till att jag har jobb för de som jag har i bolaget, även de inhyrda, för det går ju inte att hitta nytt folk nu för tiden. Det är så jag försöker tänka i varje fall. 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer