maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Konsult ska bemanna Trafikverket med kompetens

Konsulterna Rejlers har tecknat ett betydande ramavtal med Trafikverket gällande myndighetens strategiska kompetensförsörjningsarbete. Avtalet omfattar biträdande befattningar, samhällsplanerare, trafikingenjörer, planerare och utredare.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Jenny Edfast, vd Rejlers Sverige. Foto: Rejlers/Pressbild

Genom ramavtalet kommer Rejlers att spela en nyckelroll i att rekrytera och tillhandahålla nyutexaminerade ingenjörer och planerare för att stärka Trafikverkets organisation. Detta inkluderar instegsbefattningar som samhällsplanerare, trafikingenjörer, åtgärdsbeställare, åtgärdsplanerare och nationella planerare.

Initiativet syftar både till att tillgodose Trafikverkets omedelbara rekryteringsbehov samt bidra till långsiktig kompetensutveckling inom sektorn.

- Ramavtalet understryker vår kompetens och förmåga att bidra till kompetensförsörjningen inom ett område av stor vikt. Infrastruktur och samhällsbyggnad är inte bara grundpelare i vår ekonomi, utan även avgörande för Sveriges omställning till en hållbar framtid. Genom samarbetet med Trafikverket, ser vi fram emot att bidra till en kvalitativ kompetensförsörjning inom denna viktiga bransch, säger Jenny Edfast, vd Rejlers Sverige.

Text: Micael Appelgren

Om Rejlers

Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Bolaget grundades 1942 och har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten, med cirka 3300 experter inom teknikområden som energi, industri, infrastruktur och fastigheter. År 2022 omsatte bolaget 3,5 miljarder kronor.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer