maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Landsvägar i Värmland lappas och lagas

Under sommaren kommer Svevia att förbättra vägytan på flera av de mer lågtrafikerade vägarna i Värmland med tankbeläggning. Totalt handlar det om en sammanlagd yta på 525 000 kvadratmeter.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Kontraktet som utförs på uppdrag av Trafikverket är värt drygt 12 miljoner kronor. Foto: Svevia/Pressbild/Markus Marcetic

– Den här sommaren kommer vi bland annat till väg 26 och 62 men även flera sträckor runt om i området. Det är en blandning av sträckor som ska lagas och förbättras men även helt beläggas med tankbeläggning. Det är en energi- och kostnadseffektiv metod som lämpar sig på vägar som belastas av upp till 3000 fordon per dygn, vilket motsvarar ungefär 85 procent av hela Sveriges vägnät, säger John Larsson, Svevia.

Tankbeläggning kan utföras på olika sätt men den huvudsakliga principen är att bindemedel (bitumen) och stenmaterial blandas på plats, på vägen. Den kan användas för att justera ojämnheter, för att lägga en ny slityta på vägen eller för att lägga på en helt ny beläggning på en grusväg.

– Metoden minskar klimatpåverkan då den både är energieffektiv och kräver färre miljöbelastande transporter, säger John Larsson.

Kontraktet som utförs på uppdrag av Trafikverket är värt drygt 12 miljoner kronor. Svevia kommer även att utföra liknade förbättringsåtgärder i Norrbotten, Västerbotten, Jönköping, Kalmar och Göteborg.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer