maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Kostnadssmocka för Svevia

Svevias rörelseresultat för tredje kvartalet landade på 102 miljoner, vilket är klart sämre än förra året. Ökade kostnader ligger bakom.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Joachim Hallengren, tf vd och koncernchef. Foto: Joachim Hallengren/Svevia/Pressbild

Det försämrade kvartalsresultatet för Svevia beror dels på lägre projektmarginaler samt ökade kostnader i basunderhållen i division Drift, dels på projektnedskrivningar och ökade kostnader i division Anläggning. Den totala orderingången uppgick till 1,2 miljarder kronor (2,5), att jämföra med föregående år då ett stort vindkraftsprojekt registrerades. Orderstocken är dock fortsatt hög och uppgick till 12,6 miljarder kronor (11,7).

– Effekten av en stark efterfrågan på anläggningsmarknaden har motverkats av den ökande konkurrensen och de stora prisökningarna på insatsvaror. Svevias tillväxt avstannade i tredje kvartalet på grund av färre pågående projekt och minskad orderingång i division Anläggning. Samtidigt har det höga kostnadsläget påverkat marginalerna i våra kontrakt inom division Drift, säger Joachim Hallengren, tf vd och koncernchef.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer