maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Kranpunkten utökar investering i eldrift

Det efterfrågas alltfler miljöanpassade maskiner, framförallt i de stora projekten. Kranpunkten investerar därför nu i ytterligare 250 eldrivna saxliftar.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

– I projekten ser vi nu ett växande behov av mindre enheter för invändiga jobb och utökar därför vår flotta av eldrivna saxliftar ytterligare. Dessa maskiner är tysta och utan utsläpp vilket är det som efterfrågas när projekten kommit till inomhusfasen, säger Rikard Jönsson, inköpschef på Kranpunkten.Det ökade efterfrågetrycket driver på utvecklingen av Kranpunktens maskinpark då andelen nya och helt eldrivna maskiner med låg miljöpåverkan blir större. I dagsläget har 83% enheterna eldrift, antingen som ensam drivkälla eller som hybrid i kombination med fossilfritt bränsle.

Initialt omfattade Kranpunkten investeringsplan för året 200 nya enheter, fördelat på bom-, sax- och billiftar samt teleportrar, merparten med el eller hybriddrift. Med anledning av den ökande efterfrågan väljer Kranpunkten nu att utöver de 200 planerade inköpen investera i ytterligare 250 enheter – samtliga eldrivna saxliftar.

Det är framför allt leveranser till ett antal stora byggprojekt där Kranpunkten finns på plats med ”Funktionspoolsverksamhet” som bidrar till ett ökat behov av maskiner.

Funktionspoolskonceptet innebär att Kranpunkten tar ett större helhetsgrepp på arbetsplatsen och hanterar flera funktioner åt kunden. Kranpunkten ser till att rätt maskiner finns på plats vid rätt tillfälle samtidigt som kunden avlastas från samordning av logistik, service- och stödfunktioner. I vissa faser av mer omfattande projekt kan behovet av ett stort antal enheter av samma typ bli extra påtagligt.

Leveranserna av årets investeringar sker löpande fram till hösten och Kranpunkten kommer då att ha utökat maskinparken till över 4 000 enheter.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer