maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Lambertsson drar till skredet i Stenungsund

Lambertsson har fått uppdrag vid återbyggnaden av E6 i Stenungsund att hålla entreprenörer med hyrmaskiner. Inte överraskande då Peab är en av entreprenörerna på plats.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Karl Seldén, regionchef i väst på Lambertsson. Foto: Lambertsson/Pressbild/Thorn Creative

– Vi öppnar en tillfällig depå på plats för att maximera servicen till Trafikverkets återuppbyggnadsprojekt och vår kund Peab, säger Karl Seldén, regionchef i väst på Lambertsson.

Sedan ett par år tillbaka erbjuder Lambertsson även marknadssmarta logistiktjänster genom konceptet Lambertsson Logistics. Det handlar bland annat om konsulttjänster för projektering, styrning, spårbarhet, samlastning och lagerhållning. Lambertssons leveransplaneringssystem är avgörande för uppgiften att bland annat samordna ett stort antal transporter utan förseningar eller flaskhalsar. Konkret innebär logistiktjänsterna helt enkelt billigare byggande och kortare ledtider genom effektivare logistik och samordnade materialflöden, anses det.

– Vi kontaktade våra kollegor inom Peab och fick hjälp av Byggelement som har en fabrik i Ucklum nära platsen för jordskredet. Genom nära samarbete har vi fått tillgång till en stor lokal som vi gör om till en projektdepå och på så sätt snabbt etablerat oss i närheten, säger Karl Seldén. Nu är maskiner och personal på plats i närområdet för att få E6 klar så snabbt det bara går.

Genom att anlita Lambertsson får Trafikverket via Peab fri tillgång till materialtransporter och jourservice dygnet runt inom maskinservice, el och trafikanordningar. Larm och liggare på arbetsplatsen är godkända och framtagna gemensamt med Peab säkerhet.

– Exempel på andra konkurrensfördelar är att vi kan erbjuda tjänster inom bygglogistik och erbjuda rätt skyddsutrustning, säger Karl Seldén. Vi ser fram emot att vara delaktiga i det viktiga arbetet med återbyggnaden av E6.

Lambertsson ingår i Peabkoncernen.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer