maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Lambertsson fortsätter HVO-satsning

Lambertsson erbjuder sedan tidigare anläggningsmaskiner som tankas med HVO100. Nu tar uthyraren nästa steg och börjar tanka även vibroplattor och kompressorer med det mer hållbara bränslet.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Anders Persson, produktadministratör på Lambertsson berättar om Lambertssons nästa steg i HVO-satsningen som innefattar samtliga vibroplattor och kompressorer. Foto: Lambertsson

– Jämfört med vanlig diesel minskas utsläppen från HVO100 med 60–70 procent. I dagsläget finns det inte hybrid-, el- eller batterialternativ på marknaden för alla storlekar på maskiner. Då är HVO100 det miljömässigt bästa alternativet, säger Anders Persson, produktadministratör på Lambertsson.

Lambertsson kommer från och med nu att tanka samtliga vibroplattor och kompressorer med HVO100. Man kommer också sälja bränslet i sina butiker i form av 5 och 25-liters dunkar, vilket underlättar för kunderna att tanka under hela hyrestiden.

HVO100 framställs till stor del av restprodukter från livsmedels- och skogsindustrin och fungerar på samtliga dieseldrivna maskiner inom Lambertsson. Prestandan är densamma som hos vanlig diesel men eftersom HVO100 är mer lättantändlig förbränns den renare.

– En annan fördel jämfört med vanlig mackdiesel är att HVO100 ger mindre påväxt av alger i tanken och att bränslet klarar vinterförhållanden betydligt bättre. Det går att kallstarta en motor med HVO100 ända ner till minus 34 grader, inte helt oviktigt i ett land som Sverige, säger Anders Persson.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer