maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Långt fjärrvärmejobb till NCC

NCC har fått i uppdrag av Gävle Energi att bygga en sammanbindande ledning mellan fjärrvärmenäten i Sandviken och Gävle. Projektet beräknas vara klart sommaren 2024.

Foto: Erik Mårtensson/NCC

Lästid

0 min
Fjärrvärmejobb som räcker i två år till NCC
Fjärrvärmejobb som räcker i två år till NCC
Dela

NCC ska bygga en två mil lång ledning som kopplar samman fjärrvärmenäten i Sandviken respektive Gävle. Båda näten kommer att försörjas med förnybar energi och restvärme från Gävle Kraftvärmes kraftvärmeverk Johannes, Bomhus Energis kraftvärmeverk och Billerud Korsnäs.

- Vi är tacksamma för att NCC har fått förtroendet att bygga ut fjärrvärmenätet mellan Gävle och Sandviken, säger Stefan Green, produktionschef NCC Infrastructure. Vi skall göra allt för att möta kundens förväntningar, tillsammans med våra leverantörer, med stort fokus på säkerhet, planering och logistik.

Affären är en entreprenad om två delar med ett sammantaget ordervärde på cirka 140 miljoner kronor. Byggstart planeras ske i maj 2022 och beräknas vara klart sommaren 2024.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer