maskinentreprenoren logo

Lantbrukarnas entreprenörer ska bli hållbara

LRF har arbetat fram hållbarhetsmål verksamheten LRF Entreprenad. Men det handlar inte bara om miljö. Även sociala och ekonomiska aspekter har plockats in.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article LRF Entreprenad ska bli mer hållbara med tydliga mål uppsatta för att enklare klara offentliga upphandlingar och locka nya medarbetare till branschen. Foto: Ryno Quantz

För LRF handlar det mycket om att bolagen inom LRF Entreprenad vid upphandlingar ska kunna vara tydliga med vilka företag de är och hur de vill styra sin verksamhet. Krav på hållbarhet är något redan efterfrågas i upphandlingar och de flesta räknar med att det kommer att öka.

- De målen som har satts upp ska vara ett stöd för företagen när de ska arbeta med offentlig upphandling. En hjälp att se vad de själva redan håller på med och vad som kan bli tydligare och bättre, säger Anders Drottja, som är verksamhetsansvarig på LRF Entreprenad.

LRF Entreprenad ska nu följa upp de satta målen varje år för att se hur det utvecklar sig. LRF Entreprenad formulerar målen såhär:

"I takt med hela det gröna näringslivet och kundernas efterfrågan skapa förutsättningar för att fasa ut fossila bränslen, med bibehållen konkurrenskraft och stärkt lönsamhet. Vidareutveckla våra erbjudanden byggda på resurshushållning och höja statusen för de som arbetar i de gröna och påvisa den fackmässighet som krävs för att bedriva miljövård i praktiken".

Men bakom tankarna finns också insikten om att man som bransch måste kunna locka nya medarbetare, och då kanske främst intressera de yngre generationerna för yrket.

Text:

LRF Entreprenad

LRF Entreprenad samlar organisationer vars medlemmar utför entreprenadtjänster inom i första hand det gröna näringslivet men även andra typer av maskintjänster och rena bemanningsuppdrag. Vägskötsel är vanligt, men vägkonstruktion och regelrätta markentreprenader är mindre vanligt bland företagen.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer