maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Lantmännen köper Entrack

Lantmännen förvärvar slitdelsleverantören Entrack. Bolaget kommer att organiseras som en självständig affär till Swecon.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Lantmännen har förvärvat slitdelsleverantören Entrack som varit familjeägt i närmare 50 år. Foto: Lantmännen

– Entrack är ett välskött företag med en lång erfarenhet av att sälja ett brett sortiment till anläggnings- och lantbruksmaskiner, och kommer att fortsätta göra det. Förvärvet stärker våra nuvarande erbjudanden och bidrar till vår tillväxtstrategi, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef.

Entrack har varit familjeägt i nästan 50 år, omsätter 400 miljoner kronor per år och har cirka 70 anställda. Företaget är aktivt i Sverige, Finland, Polen och Italien – och säljer även till andra europeiska länder.

– Tillsammans med Lantmännen tar vi nu ett viktigt och spännande steg i Entracks fortsatta utveckling. Entracks starka produktsortiment med fokus på eftermarknaden, tillsammans med Lantmännens kunskap och erfarenhet – inte minst inom hållbarhetsområdet – skapar goda förutsättningar för Entracks framtid, våra anställda och våra kunder, säger Björn Nilsson, Entrack Gruppens vd.

Förvärvet ska godkännas av relevanta myndigheter och förväntas kunna genomföras under hösten.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer