maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Lantmännen maskin i nytt samarbete med Swedavia

Lantmännen Maskin och Swedavia har ingått ett samarbete som innebär att fem flygplatser kommer utrustas med traktorer och redskap för grönyteskötsel och snöröjning.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Lantmännen Maskin och Swedavia har ingått ett nytt samarbete som innebär att Lantmännen kommer leverera traktor och redskap för grönyteskötsel och snöröjning till flygplatser runt om i landet. Foto: Lantmännen Maskin

– Det är mycket glädjande att vi har fått möjligheten att leverera ett så brett sortiment av högkvalitativa redskap för grönyteskötsel och snöröjning. Att vi är med och bidrar till att hålla flygplatserna öppna och säkra året runt känns speciellt och vi tackar Swedavia för förtroendet, säger Fredrik Toth, produktchef för grönyta, väg och snö på Lantmännen Maskin.

Swedavia standardiserar sin utrustning och har valt Lantmännen Maskin som samarbetspartner. Fem flygplatser kommer få Valtra-traktorer under året och fler leveranser kommer ska fram till 2026.

– Tack vare Valtra Unlimited har vi möjlighet att leverera kundanpassade traktorer och Valtra har satsat extra mycket på att utveckla lösningar för speciella tillämpningar som till exempel flygplatsunderhåll. Därför har vi kunnat erbjuda Swedavia traktorer som matchar deras behov perfekt, säger Per Wretblad som är produktchef för Valtra på Lantmännen Maskin.

Ett urval av övriga redskap som ingår i avtalet är bland annat slagklippare från Kuhn, schaktvagn från K-vagnen, armklippare från Noremat, snöfräs från Duun, kättingröjare från Ilsbo by Tokvam, tallrikskultivator och vält från Väderstad samt vikplog från Drivex.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer