maskinentreprenoren logo

Teknik

Lastbil för anläggare når 45 mil på en laddning

Med en räckvidd på upp till 450 km, 50 procent kortare laddningstid och nya säkerhetsfunktioner är Volvos lastbil för anläggningsbranschen redo för städer som är i slag med att kräva fossilfra zoner.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Tiden som behövs för att ladda batteriet är minskat med omkring 50 procent, samtidigt uppdateras batteripacket som ger upp till 450 km på en laddning. Foto: Volvo Lastvagnar/Pressbild

Nya Volvo FE och Volvo FL är så kallade medeltunga lastbilar som nu är förbättrade och designade för att klara till exempel anläggningsbyggare i städer. De första modellerna kom redan 2019, men laddningskapaciteten för de batteri-elektriska lastbilarna har nästan fördubblats till 43 kW, vilket minskar tiden som behövs för att ladda batteriet med omkring 50 procent, samtidigt uppdateras batteripacket som ger upp till 450 km på en laddning.

– Volvo Lastvagnar har ett marknadsledande utbud av eldrivna lastbilar, och vi förbättrar dem hela tiden för att göra det möjligt för fler företag att ta steget till nollutsläppsfordon för sin dagliga verksamhet. De uppgraderade Volvo FL- och FE-modellerna är idealiska arbetsredskap för företag med hållbarhet högt på sin agenda, och erbjuder ett brett utbud av applikationer för våra kunder, säger Jessica Sandström, global produktchef på Volvo Lastvagnar.

Lastbilarna är redo att levereras på marknaden.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer