maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Liebherr rekordomsättning: 120,6 miljarder

Liebherr Group har slagit ihop böckerna för 2022. När ekonomiavdelningen var klar med miniräknaren hade man 12,6 miljarder på displayen. Utan att överdriva kan man säga att bolaget klarat pandemin med godkänt betyg.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Liebherr ökade omsättningen markant under 2022. Anläggningsmaskiner och byggkranar tillhör bolagets största segment. Foto: Liebherr/Pressbild

Liebherr har som bekant många segment i sitt bolag. 13 olika affärenheter. Men anläggningsmaskinerna står för en klart väsentlig del, den största för att vara exakt. 80,6 miljarder av omsättningen hittar vi här.

Men omsättning är inte allt. Lönsamhet är huvudsaken. Leibherr gjorde 2022 en vinst på 20 miljarder kronor. Det ska tilläggas att detta är ett familjeföretag med 51 321 anställda världen över.

Bolaget plöjer ner stora summor i forskning och utvecklng runt vätgas och HVO i dagsläget. Under året lanserades också sex nya elmaskiner för bygg- och anläggningsbranschen, samt ett ellagringskoncept för att kunna ladda elmaskiner i fält. Bolaget gör också stora satsningar på att renovera delar, reservdelar för att minska miljöpåverkan och förbättra tekniken för återvinning av material.

Text: Micael Appelgren

Liebherr Group

The Liebherr Group är ett familjeföretag, och räknas som en av de största tillverkarna av anläggningsmaskiner i världen. Bolaget grundades 1949 i Kirchdorf i södra Tyskland.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer