maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Lifco köper upp ytterligare en italiensk maskintillverkare

Den svenska industrikoncernen Lifco har under året köpt upp flera tillverkare av maskiner och redskap i Italien. Nu är det klart med ytterligare en – minidumpertillverkaren Cormidi.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Italienska minidumpertillverkaren Cormidi får svenska ägare i form av Lifco, som bland annat äger Brokk, RF System, Indexator och Multione. Foto: Cormidi

Lifcos affärsidé är att förvärva och utveckla marknadsledande nischverksamheter med potential att leverera uthållig resultattillväxt och goda kassaflöden. Lifco äger fler än 175 rörelsedrivande bolag i 31 länder och omsatte år 2020 hela 13,8 miljarder.

Lifco äger flera svenska bolag sedan tidigare; bland annat Brokk, Hultdins, RF System och Indexator. Det senaste året har Lifco köpt flera italienska bolag, i februari 2021 förvärades Multione, i april Cangini Benne och senast i raden är minidumpertillverkaren Cormidi.

Cormidi är baserat i Roccadaspiede i Salerno, Italien och har 45 anställda. Bolaget omsatte under 2020 cirka 13 miljoner euro. Cormidi har funnits på den svenska marknaden i mer än 15 år och har återförsäljare i Munkedal, Jordbro, Järfälla och Gävle.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2022 och förutsätter godkännande av relevanta myndigheter.

 

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer