maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Lyxigt finjobb till NCC

NCC ska bygga en strandpromenad med vattenpark, torgytor och pir med badbrygga i Lidköping. Projektet är en del i flera större planerade stadsutvecklingsprojekt i Lidköping och startar nu i mars 2022.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Lidköping får snygg strandpromenad - jobbet påbörjas nu i mars månad 2022. Foto: Liljewall Arkitekter

De maskinentreprenörer som ska hjälpa NCC att bygga Lidköpings nya "sommarattraktion" lär få en fint och trevlig jobb. Men helt säkert också ganska klurigt.

- Det är ett komplext projekt med arbete i och i anslutning till vatten, vilket är utmanande. Då tycker vi att partneringformen är viktig för att arbetet ska vara effektivt och smidigt. Vi får arbeta med en entreprenör som varit med från start och som förstår vad det är vi vill göra, säger Ronnie Hollsten som är kommunens projektledare.

Enligt uppgift har jobbets komplexitet också lett till hård konkurrens för det här jobbet. Hela kedjan av medverkande har analyserats noga av beställaren. Inom en månad beräknas det vara klart med vilka maskinentreprenörer som kommer att anlitas.

- Att arbeta nära vatten är alltid en utmaning men det är samtidigt något som vi på NCC har stor erfarenhet av. Vi är stolta över att ha fått det här projektet och tillsammans med Lidköpings kommun kommer att genomföra det på bästa sätt, säger NCC:s projektchef Robert Svensson och fortsätter:

Projektet påbörjas i mars 2022 och beräknas vara klart våren 2025. Affären uppgår till cirka 200 miljoner.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer