maskinentreprenoren logo

Inköpsmagasinet

Linde Gas hakar på i generationsskiftet

I många år har Linde Gas, tidigare AGA, haft en liten men viktig roll i Torbjörn Simonssons grävfirma i Ödeshög. Något som nu fortsätter parallellt med att sönerna Johan och Daniel Simonsson tar över mer och mer av sin fars verksamhet....

placeholder
Linn Posse

Lästid:  0 min

article

I många år har Linde Gas, tidigare AGA, haft en liten men viktig roll i Torbjörn Simonssons grävfirma i Ödeshög. Något som nu fortsätter parallellt med att sönerna Johan och Daniel Simonsson tar över mer och mer av sin fars verksamhet.Simonssons använder främst acetylen- och oxygengas till att renovera tand- och släntskopor, där både slitdelar och botten byts vid behov.– Vi renoverar de flesta av våra skopor själva. De vi inte hinner med själva lämnar vi bort, berättar Daniel Simonsson, som driver Simonssons Entreprenad AB tillsammans med sin bror Johan Simonsson.Torbjörn Simonsson fyller i: – Vi spar pengar på att reparera skoporna själva och tjänar ihop det gasen kostar och lite till. Gasen har jag alltid köpt från en järnhandel i Ödeshög, som är återförsäljare till Linde. Något som sönerna Johan och Daniel också gör i dag.– Gasen från Linde är fantastiskt bra. Och vi får bra inköpsrabatter från ME. Så det finns ingen anledning att byta leverantör, tycker Johan Simonsson.Simonssons för tillfället största jobb pågår för fullt på Linköping Airport, Saab, där firman är underentreprenör åt Peab.– Vi bygger ut flygplatsen, landningsbanan ska flyttas 600 meter. Det är en stor utmaning att jobba på en flygplats eftersom vi hela tiden måste tänka på att inte störa flygtrafiken Kraven på logistiken av massorna är stora. Hundratusentals kubikmeter schaktmassor och berg ska flyttas. Efter 50 år som maskinentreprenör tycker Torbjörn Simonsson, 68 år, att det fortfarande är kul att jobba:– Om man inte är beredd att jobba efter klockan 16 och offra en lördag och söndag då och då ska man inte vara i den här branschen.Han konstaterar också med glimten i ögat att hans grabbar har gått i en bra skola och nu är beredda att ta över hans verksamhet och slå ihop den med sin egen, som de själva byggt upp.– Vi förvaltar vår fars goda rykte och jobbar stenhårt med det samtidigt som vi utvecklar vår egen verksamhet, menar Johan Simonsson. Förutom inköp av gas utnyttjar Simonssons ME-medlemskapet och dess rabatter vid köp av bränsle på Preem och produkter på Ahlsell. Några transportbilar med bra ME-rabatt har det också blivit genom åren.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer