maskinentreprenoren logo

Krönika

Livet har rasat – men jag står upp

Jag har kommit till det...

Lästid:  0 min

article

Jag har kommit till det där läget som man ofta aldrig tror ska hända en själv, det där läget man bara tror händer andra. Läget som vi ofta blundar för; det faktum att vi ibland får för oss att vi är stålmannen, kattkvinnan eller annan superhjälte (det händer inte mig).När jag väl kom dit, så upplevde jag inte bara känslan av att ha nått platta jordens ände utan även klivit över kanten; ut i en rymd som inte hade avsaknad av dragningskraft och jag faller hejdlöst.Mindre på jorden har jag nog aldrig upplevt mig själv.Jag föll, kände sorg, var naken, blottad och hade misslyckats.

Jag sprang in i väggen, och valet av en konkurs blev verklighet.Konkurs.Vilket ord va. Så dålig smak. Dålig klang. Fel tonart. Även om det är ett eget val, eget beslut, innan näsan helt knäckts mot tegelväggen och sängen minst sex månader framöver är ett faktum så smakar ordet fortfarande lika illa.Skammen, misslyckandet.Men oavsett hur ordet smakar och hur känslan är står jag fast vid den punkten att barn och egna hälsan alltid är oberäkneligt viktigare än stoltheten över sitt egna företag. Det sägs ju att även de bästa har ”misslyckats’’ innan framgången var ett faktum.

Och den tanken får man nog hålla fast vid hårt.Och jag vet, att hur illa det än känns just nu så är helt rätt beslut taget. Vi är två unga, starka individer som står kvar med hälsan i behåll och funktionsdugliga hjärnor. Och det måste man ju ändå vara tacksam över; att vi var smarta, att vi skapade ett stopp innan stoppet kom till oss.Så nu öppnar sig nya kapitel.

Några år av vila innan vi kommer tillbaka igen. För tro mig, en gång företagare alltid företagare. Det är i alla fall vad jag tror stenhårt på.Men nu är det dags att plocka bort titeln vd och egenföretagare på mitt CV och från idag sätta dit titeln kontorschef. Fortfarande samma bransch, fortfarande samma sak, fortfarande jag. Men i ett annat format, med en helt ny logga på bröstet. Och även det är en utmaning här i livet.

Och alla ni företagare, jag vet att ni liksom jag redan hört det en miljon gånger: ’’Jobba inte ihjäl er, tänk på hälsan och familjen’’ Jag gjorde det inte. Och då står man här, med priset av en familj och ett företag.För jag sa väl att jag även har skilt mig? Sommaren 2018 – en sommaratt minnas.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer