maskinentreprenoren logo

Ekonomi

LO driver på om "klimatsmarta" bygginvesteringar

Klimatsmarta småhus för arbetare, grön omställning av näringslivet och en kraftig upprustning av vägnätet. Det är några av förslagen i LO:s program kallat ”Nystart för vanligt folk – investera i Sverige”.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article - Nu behövs en offensiv politik. Vi kan inte blunda för massarbetslösheten eller det faktum att alla inte är på banan när digitaliseringen rusar framåt. Dessutom måste hela samhället växla upp för att hantera klimatförändringarna, säger LOs ordförande Susanna Gideonsson. Foto: Pressbild/LO

För att ge LO-förbundens medlemmar en nystart efter pandemin måste staten göra stora investeringar på många områden. På så sätt stärker man landets konkurrenskraft, minskar arbetslösheten och ökar takten i klimatomställningen, skriver LO i ett pressmeddelande.

- Nu behövs en offensiv politik. Vi kan inte blunda för massarbetslösheten eller det faktum att alla inte är på banan när digitaliseringen rusar framåt. Dessutom måste hela samhället växla upp för att hantera klimatförändringarna, säger LOs ordförande Susanna Gideonsson.

Med det nya programmet vill LO rusta Sverige inför kommande kriser. Bland annat föreslås ökad bredbandsutbyggnad, ekonomiska subventioner för cirkulär ekonomi och tätare tågförbindelser med norra Europa.

- Sverige har både yrkesskicklig arbetskraft och innovativa företag men det här ett långsiktigt arbete som kräver att många hugger i. Vi vill se kraftiga investeringar redan i höstbudgeten, säger Susanna Gideonsson.

En hel del av det LO föreslår är jobb som kommer engagera en hel del maskinentreprenörer.

LO:s förslag på investeringar handlar bland annat om att: Bygga fast förbindelse över Öresund,

förbättra tågförbindelsen mellan Oslo, Göteborg och Stockholm. Bygga Norrbotniabanan, öka takten i bredbandsutbyggnaden, och öka stödet för underhåll av enskild väg

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer