maskinentreprenoren logo
Ledare

Lyssna nu maskinentreprenörer

Det kommer att hända grejer...

Text: Micael Appelgren

2019-03-18

Lästid

0 min
Dela

Det kommer att hända grejer i vår bransch de kommande tio åren. Förändringar som påverka oss alla, och jag tycker mig redan se trenden och vart det är på väg. Jag ska komma med en prognos här, hör av er till mig om ni tror att jag har fel: micael.appelgren@me.se.

Automatiseringen av maskiner och digitala ritningar som entreprenören själv kan skapa för att sedan göra egna modeller av projektet, kommer sannolikt leda till att branschen blir en attraktiv och lönsam bransch för en rad nya unga entreprenörer. Jag tror att företagens kultur då blir annorlunda och kommer dra till sig fler kvinnor och grupper som tidigare valt bort branschen.

Jag tror också att maskinföraryrket förändras. Företagen kommer behöva duktiga tekniska människor som har järnkoll på hur anläggningsjobb går till och som dessutom klarar att hantera flera olika maskintyper.

Ni blir markentreprenörer som kan maskiner, inte maskinentreprenörer som kan markjobb. Troligt är att ni inte alltid vill äga maskinerna, utan köper en funktion under en begränsad tid av maskinleverantören. Ni kommer ställa högre krav och byta leverantör oftare.Ni kommer inte älska maskinen, ni kommer älska jobbet.

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy