maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Markarbete för bostäder kom igång

Nyligen inleddes markarbetet och därmed den tredje etappen av Invernesshöjden i Danderyd där NCC ska bygga 170 hyresrättslägenheter.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Markarbete pågår och byggstart sker i november 2023 och första inflyttning beräknas ske 2026. Foto: NCC/Pressbild

– Vi fortsätter det goda samarbetet med NCC i Invernesshöjden, där vi nu bygger 170 hyreslägenheter med Svanencertifiering. Att minska klimatavtrycket genom materialval, energilösningar och återbruk är ett prioriterat arbete i vår ambition om att sänka vårt klimatavtryck med 25 procent till 2025, säger Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

NCC och Aros Bostad ingick ett samverkansavtal i december 2017 om att utveckla Invernesshöjden i södra Danderyd.

– Genom erfarenheter från tidigare etapper och ett nära samarbete med Aros Bostad, arkitekt och konstruktör har vi lyckats förfina både stomsystemet och utformningen till den här etappen. Nu ser vi fram emot att utveckla Invernesshöjden ytterligare med vår samlade kunskap, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Markarbete pågår och byggstart sker i november 2023 och första inflyttning beräknas ske 2026. Ordervärdet uppgår till totalt cirka 300 MSEK och orderregistreras i tredje kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer