maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Maskinbedragare häktade – omfattande utredning pågår

En större bedrägerihärva är under utredning hos polisen i Örebro, rapporterar Nerikes Allehanda. Två män sitter häktade för att de misstänks ha lurat företagare och privatpersoner på sammanlagt nio miljoner kronor genom falska annonser på entreprenadmaskiner.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Skärmdump på en annons från sajten mobile.de som de misstänkta bedragarna använts sig av. Maskinen på bilden har ingenting med bedrägeriet att göra. Foto: Skärmdump från mobile.de

De två männen hemmahörande i Stockholm respektive Karlskoga greps tidigare i höstas och sitter sedan dess häktade för att inte kunna göra sig av med bevismaterial. De misstänks för att lurat ett 50-tal kunder, främst i östeuropa, på nio miljoner kronor genom falska annonser på diverse entreprenadmaskiner på sajten mobile.de.

– Utredningen går framåt. Vi har hittat ganska mycket intressant info i datorer och telefoner, berättar åklagare Anders Persson, som leder utredningen, till Nerikes Allehanda.

Fallet är ett av de större åklagare Anders Persson haft under sin yrkesbana som åklagare, han uppger att det handlar om oerhört många misstankar mot de två männen.

När ett åtal kan vara klart är i nuläget inte känt, det är ett omfattande utredningsmaterial att gå igenom.

Nerikes Allehanda har varit i kontakt med de två misstänktas advokater. Mannen från Karlskoga företräds av advokaten Gina Samaan som säger till Nerikes Allehanda att hon inte vill kommentera ärendet.

– Det ligger inte i min klients intresse så jag avser inte att medverka, svarar hon på frågan vilken inställning hennes klient har till anklagelserna.

Den misstänkte från Stockholm företräds av advokat Olov Mattsson. Advokaten konstaterar att hans klient nekar till anklagelserna, men kan inte kommentera mer än så.

– Med tanke på det skede utredningen befinner sig i avstår jag från att kommentera, säger han till Nerikes Allehanda.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer