maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Maskinentreprenör startar egen skola

Havator School är igång med en första kull. Satsningen är ett led i arbetet att få fram kranförare som efterfrågas nu när verksamheten expanderar. Under två veckor får lärlingar varva teori och praktik på heltid. Därefter fortsätter de sin utbildning på depåerna runt om i landet.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Längst till vänster och höger i bild Havators handledare samt fem av deltagarna i mitten som nu är på god väg att byta karriär. Foto: Torbjörn Wikberg/Havator/pressbild

Idag finns ett fåtal kranförarutbildningar som kostar pengar och med begränsat antal platser. Havator vill ändra på detta och har nu startat Havator School med fokus på att utbilda fler kranförare i egen regi. De första lärlingarna är igång och under två veckor pågår intensivutbildningen i Uppsala.

- Det är så spännande att vi nu är igång. Vi har verkligen sett fram emot det här. Redan efter första dagarna kunde lärlingarna utbyta erfarenheter med varandra och vi ser att de har riktigt kul ihop. Extra roligt är att en av deltagarna har valt att helt byta bransch och hon fick nys om den här skolan, säger Paula Törnvall, projektledare Havator School vid Havator AB.

- Vi ser många fördelar med en egen skola, inte minst att vi får lärlingar som blir väl insatta i vårt sätt att arbeta. Blir det här framgångsrikt räknar vi med många fler omgångar och hoppas locka fler kranförare till oss, säger Henrik Modéer, vd Havator AB.

Samtliga lärlingar erbjuds anställning och efter de två veckorna fortsätter lärlingstiden tillsammans med handledare vid den lokala depån.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer